1. Acasa
  2. /
  3. Noutati_Expirate

Mamografii și ecografii mamare gratuite pentru femeile din Sectorul 1 la Complexul Multifuncțional Caraiman

Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, asigură gratuit, pentru al doilea an consecutiv, timp de o lună, servicii complete de investigații, consult și consiliere pentru prevenirea și reducerea cazurilor de cancer la sân. Astfel, în perioada 17 octombrie-17 noiembrie 2022, toate femeile cu vârsta cuprinsă între 20 și 69 ani, cu domiciliul în Sectorul 1, au acces gratuit la serviciile de mamografie și ecografie mamară oferite de Complexul Multifuncțional Caraiman (Str. Caraiman nr. 33A). Centrul medical aflat în administrarea Primăriei Sectorului 1 dispune încă din anul 2019, de un mamograf de ultimă generație care efectuează mamografii 3D cu tomosinteză.

Pentru doamnele cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 ani se recomandă efectuarea inițial a unei ecografii mamare, iar dacă este cazul, la indicația medicului specialist, se poate efectua o mamografie pentru a clarifica anumite aspecte relevate de ecografia mamară.

Doamnele cu vârsta cuprinsă între 50 și 69 ani, care nu au efectuat o mamografie în ultimii doi ani sunt așteptate în serviciul de radiologie-imagistică pentru a beneficia de efectuarea mamografiei, gratuit, în această perioadă.

După eliberarea rezultatelor de la ecografia mamară și/sau a mamografiei, doamnele vor beneficia de servicii de consiliere și consult senologic prin cabinetul de obstetrică – ginecologie.

Mamografiile se efectuează în zilele de marți, miercuri și joi, între orele 09:00 – 13:00. Ecografiile mamare se efectuează în ziua de luni orele 09:00 – 13:00, 15:00 – 18:30 . Consilierea și consultul senologic la cabinetul de obstetrică – ginecologie, în zilele de marți, miercuri și joi, între orele 09:00 – 15:00.

Pentru programări, persoanele interesate pot suna la următoarele numere de telefon ale Complexului Multifuncțional Caraiman: 021.224.40.73, 021.224.40.29, 021.224.40.28.

"Îmi doresc ca în Sectorul 1 să prevenim și să reducem cazurile de cancer la sân în rândul femeilor. În fiecare an, în luna octombrie marcăm luna conștientizării și prevenției cancerului de sân. Am decis să reluăm campania de anul trecut- Cancerul poate fi prevenit! Campanie de informare și  prevenție a cancerului de sân-, pentru că statisticile nu sunt deloc încurajatoare. România se află în continuare pe ultimul loc la nivelul Uniunii Europene la testarea pentru cancerul la sân, în condițiile în care această boală este una dintre principalele cauze de deces în rândul femeilor. Este esential ca doamnele și domnișoarele din Sectorul 1 să conștientizeze împortanța realizării periodice a acestor investigații medicale, pentru că un cancer descoperit la timp poate fi tratat și vindecat, iar uneori poate face diferența între viață și moarte", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la testarea pentru cancerul la sân

România este pe ultimul loc în UE la testarea pentru cancerul la sân. Rata de incidență a cancerului de sân depășeste cu mult rata celorlalte tipuri de cancer, în toate țările, indiferent de nivelul de dezvoltare al acestora. De asemenea, reprezintă principala cauză de deces prin cancer, fiind responsabil pentru 15% din totalul deceselor cauzate de aceeastă boală, în rândul populației feminine la nivel global.

Totodată, cancerul de sân este una dintre principalele cauze de deces în rândul femeilor în țara noastră. În România conform datelor publicate de Institutul Național de Sănătate Publică pentru anul 2020, cancerul de sân reprezintă a treia cea mai întâlnită formă de cancer, cu o pondere a cazurilor noi de 12,2%, după cancerul de colon și cancerul de plămâni. De aceea, prin intermediul acestei campanii, dorim să încurajăm doamnele și domnișoarele din Sectorul 1 să facă periodic aceste investigații medicale esențiale și să le ajutăm să descopere la timp o eventuală afecțiune oncologică la sân.

Octombrie este luna de conștientizare a ceea ce reprezintă cancerul de sân. Marcată în țări din întreaga lume, campania își propune să crească atenția și gradul de conștientizare privind depistarea precoce, tratamentul, dar și prevenirea acestei boli deosebit de grave.

În paralel, desfășurăm o campanie gratuită de screening pentru cancerul de col uterin destinată doamnelor cu domiciliul în Sectorul 1, cu vârsta cuprinsă între 25 și 65 ani. Menționez faptul că pentru aceste investigații nu este nevoie de biletul de trimitere de la medicul de familie.

#cmcaraiman #Sector1

Primăria Sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman, distribuie începând de luni, 17 octombrie 2022, persoanelor vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19 tichetele de masă restante care au fost puse la dispoziția administrației locale de către Direcția de Sănătate Publică București în cursul săptămânii trecute. Facem precizarea că sumele necesare achiziționării acestor tichete de masă au fost virate de către Ministerul Sănătății către Direcțiile de Sănătate Publică care au transmis, la rândul lor, către primării aceste tichete.

Sunt eligibile persoanele cărora, în perioada 03.09.2021 - 14.04.2022, li s-a administrat doza 2 la unul dintre vaccinurile AstraZeneca, Pfizer și Moderna sau unidoza la serul Johnson&Johnson, în Centrul de vaccinare Romexpo de pe raza Sectorului 1.

Pentru a intra în posesia bonurilor în valoare de 100 de lei, persoanele imunizate împotriva SARS-CoV2 în intervalul 03.09.2021-14.04.2022 care nu au primit până acum tichetele valorice trebuie să prezinte la ridicarea tichetelor un act de identitate și adeverința de vaccinare cu schema completă cu vaccinurile împotriva SARS-CoV-2 autorizate în România.

Tichetele pot fi ridicate fizic prin prezentare la Complexul Multifuncțional Caraiman (strada Caraiman nr. 33A) începând cu data de 17 octombrie 2022, de luni până vineri, în intervalul orar: 8.00-15.00 (luni-joi) și 8.00-12.00 (vineri). Pentru informații suplimentare și programări, persoanele interesate pot suna la următoarele numere de telefon ale Complexului Multifuncțional Caraiman: 021.224.40.73, 021.224.40.29 și 021.224.40.28.

Menționăm faptul că aceste bonuri valorice sunt valabile până la data de 31 decembrie 2022. Acordarea lor are loc în baza prevederilor Ordinului Ministrului Sănătății nr. 1863/10.09.2021 privind acordarea tichetelor de masă persoanelor care s-au vaccinat cu schema completă împotriva SARS-CoV2 în perioada 03.09.2021 - 14.04.2022.

Motto-ul nostru ”Sănătate pentru locuitorii sectorului 1” are la bază valorile în care credem și care ne călăuzesc în misiunea noastră de a oferi tuturor un act medical complet, performant şi accesibil.

Telemonitorizare

0762.251.002

Ambulanța Caraiman

021.9644

TelVerde Persoane Vârstnice

0800.800.063

Toate drepturile rezervate © Complexul Multifuncţional Caraiman 2023 | GDPR - Politica de Confidentialitate

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram