1. Acasa
  2. /
  3. Noutati_Expirate

RMN ultramodern la Complexul Multifuncțional Caraiman. Am început deja programările pentru investigații!

RMN ultramodern la Complexul Multifuncțional Caraiman. Am început deja programările pentru investigații!
Începând de astăzi, locuitorii Sectorului 1 pot face investigații imagistice la aparatul de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN) ultramodern de care dispune Complexul Multifuncțional Caraiman, centrul medical al comunității Sectorului 1.
Echipamentul RMN de care dispune Cabinetul de Imagistică Medicală al Complexului Caraiman este de 1,5 tesla şi asigură abordarea întregii game de examinări RMN. În acest moment, medicii specialiști au efectuat instructajul pentru următoarele tipuri de examinări:
•RMN coloană cervicală (fără substanța de contrast- nativ);
•RMN coloană toracală (fără substanța de contrast- nativ);
•RMN coloană lombară (fără substanța de contrast- nativ);
•RMN cerebral + angiografie cerebrală (fără substanța de contrast- nativ).
Locuitorii Sectorului 1 pot beneficia, în funcție de venituri, de efectuarea de investigații imagistice gratuite, cu tarif social (cu reducere 50%) sau la tarif integral. Programarea se face la numerele de telefon: 021/2244029, 021/2244073 sau 021 7963986.

Osteoporoza este o afecţiune caracterizată prin oase mai puţin dense şi mai puţin puternice decât oasele normale. Interiorul oaselor devine poros datorită pierderii de calciu, procesul fiind pierderea masei osoase. Afectarea rezistenței osoase, duce la un risc crescut de fracturi osoase, chiar şi la traumatisme minore, cum ar fi căderea de la propria înălţime, strănutul sau tusea.

Din păcate, mulţi oameni nu realizează că au osteoporoză până când nu suferă o fractură sau până cand nu efectuează un test screening pentru osteoporoză la recomandarea medicului.

  Ce este necesar să ştim despre osteoproză ?

  1. 1 din 2 femei şi 1 din 8 bărbaţi peste 50 ani vor suferi în viaţă o fractură datorită osteoporozei,
  2. 16 % din femeile în menopauză au osteoporoză a coloanei vertebrale,
  3. 33 % din femeile peste 65 ani vor suferi o fractură a coloanei vertebrale,
  4. 20 % din fracturile de şold sunt fatale. Doar 50 % din persoanele cu fracturi de şold îşi recapătă mobilitatea după vindecare,
  5. prevalenţa osteoporozei creşte proporţional cu vârsta. Femeile peste 80 ani au osteoporoză în proporţie de 70 %.

Osteoporoza este mai frecventă la femei decât la bărbaţi. Aceasta deoarece femeile posedă mai puţină masă osoasă decât bărbaţii, au speranţa de viaţă mai lungă, consumă mai puţin calciu şi necesită hormonii feminini estrogeni pentru a-şi menţine oasele puternice. Masa osoasă totală atinge un maxim în jurul vârstei de 35 ani. După această vârstă, toţi adulţii încep să piardă masă osoasă. La femei, pe măsura avansării în vârstă, nivelele estrogenilor scad iar riscul osteoporozei creşte. Rata pierderii osoase se accentuează după intrarea în menopauză, odată cu scăderea nivelelor de hormoni estrogeni. Densitatea osoasă scade cu aproximativ 1 % pe an după menopauză la majoritatea femeilor, şi doar cu aproximativ jumătate (0.5 % pe an) la bărbaţii peste 50 ani. Prin urmare femeile sunt expuse riscului de fractură cu aproximativ 10 ani mai devreme decât bărbaţii de aceeaşi vârstă.

Când este necesar testul pentru osteoporoză ?

Testarea densitatii osoase este indicata pentru femeile aflate la menopauză și bărbații de peste 70 de ani, indiferent de factorii de risc, dar poate fi recomandată și mai devreme, dacă există factori de risc.

Spre exemplu, investigația este necesară pentru persoanele cu afecțiuni reumatologice (de ex. poliartrita reumatoidă), renale, hepatice și endocrine sau pentru cele care urmează diferite tratamente medicale sociate cu demineralizare osoasă, cum este tratamentul glucocorticoid sau tratamentul de substituție hormonală. Analiza densitatii osoase este importantă și pentru femeile intrate la menopauză precoce sau în caz de menopauză indusă (chirurgical sau medicamentos).

Cum se testează osteoporoza? De ce este importantă măsurarea densității osoase?

Cantitatea absolută de os se masoară cu ajutorul densităţii minerale osoase, iar testarea se face prin osteodensitometrie.Aceasta este folosită pentru diagnosticarea osteoporozei sau a densității minerale osoase scăzute, pentru estimarea riscului de fractură, la fel cum măsurarea tensiunii arteriale poate prezice riscul pentru accident vascular cerebral.

Un prim test de pre-screening al osteoporozei, este osteodensitometria calcaneană cu ultrasunete (US),o metodă noninvazivă, neiradiantă, rapidă și fără limită de vârstă, cu ajutorul căreia se poate estima densitatea mineral osoasă.

Determinarea densităţii osoase ajută medicul în luarea deciziei dacă o persoană prezintă un risc crescut pentru o fractură și indică necesitatea tratamentului pentru reducerea acestui risc.

Te așteptăm pentru  testare GRATUITA  a riscului de osteoporoză,

marți, miercuri, joi, între orele 11 și 14.

Programează-te acum la tel : 021-2244029, 021-2244073, 021-7963986.

Deși cancerul de col uterin reprezintă una din principalele cauze de mortalitate în rândul femeilor, atunci când este depistat precoce, este unul din cancerele cu cea mai mare rată de vindecare.

Poate fi depistat precoce și uneori poate fi prevenit aproape în totalitate dacă pacienta efectuează regulat testul de screening Babeș-Papanicolau.

Prin intermediul lui se examinează microscopic celulele colectate de la nivelul colului uterin evaluându-se eventualele modificări inflamatorii, reactive și reparatorii, preneoplazice si neoplazice.

Testul citologic Babeș-Papanicolau detectează acele modificări, care netratate pot duce la apariția unui cancer de col invaziv. Prin intermediul său se examinează microscopic celulele colectate de la nivelul colului uterin evaluându-se eventualele modificări inflamatorii, reactive și reparatorii, preneoplazice și neoplazice.

Prin programul de screening pentru cancerul de col uterin ne propunem în primul rând reducerea incidenței formelor invazive ale cancerului de col uterin și a mortalității specifice, dar și depistarea cancerului de col uterin în stadii precoce și îndrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente către servicii medicale specializate de diagnostic și tratament.  

Condiții de înscriere pentru screening:

  • Locuiești în sectorul 1.   
  • Ai vârsta între 25 și 64 de ani.
  • Nu ai un diagnostic confirmat de cancer de col uterin.
  • Esti asimptomatică sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.

Te așteptăm la Cabinetul de Planificare Familială, pentru a efectua GRATUIT

testul de screening Babeș - Papanicolau și examenul secreției vaginale,

de luni până vineri între orele 8:30 si 10:30.

Programează-te acum la tel : 021-2244029, 021-2244073, 021-7963986.

”Brățara Vieții” este acum disponibilă GRATUIT

pentru cei cu un venit lunar de până la 2500 lei și alte categorii speciale.

De ce teleasistență medicală prin ”Brățara Vieții”?

  • Monitorizăm permanent pacientul.
  • Declanșăm protocolul pentru acordarea asistenței medicale.

Primești o brățară echipată cu buton de panică pe care o vei purta la mână și un telefon mobil asociat acesteia.

Dacă te simți rău sau ai nevoie urgentă de asistență medicală, apeși butonul roșu al brățării, iar telefonul mobil apelează instant serviciul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncţional Caraiman,  care funcționează non-stop.

După primirea alertei, specialiștii noștri declanșează protocolul de urgență pentru acordarea asistenței medicale, iar dacă este cazul se apelează sistemul unic de urgență 112, cu transmiterea fișei medicale a pacientului.

Beneficiază GRATUIT de sistemul ”Brățara Vieții” pensionari sau salariați cu un venit lunar de până la 2.500 lei inclusiv, sau alte categorii vulnerabile: persoane cu dizabilități, persoane aflate în șomaj, în evidența serviciilor de asistență socială, precum și alte categorii de persoane care nu au calitatea de asigurat, dar au domiciliul în Sectorul 1

Sistemul este disponibil si altor categorii de persoane din Sectorul 1, contra unei sume minime, de 10 lei/lună, pentru cei cu venit lunar net între 2.501 și 3.500 lei , respectiv 20 lei/ lună, pentru cei cu venituri lunare de peste 3.500 lei.

Pentru mai multe detalii privind”Brățara Vieții”, contactează serviciul telemonitorizare la tel. 0762 251002.

Suport și siguranță pentru tine.  Liniște și confort pentru cei apropiați.

Oferim o gamă variată de îngrijiri medicale ce pot fi realizate în confortul casei dvs, în regim gratuit (servicii medicale care nu implică urgențe).

În funcție de recomandarea medicilor, vă putem ajuta cu:

  • Tratamente injectabile și perfuzabile (la indicația medicului specialist).
  • Tratament/pansament plăgi și escare cu o echipă medicală specializată în tratamentul și monitorizarea escarelor, ulcerului varicos, piciorului diabetic etc.
  • Montare/extragere sondă urinară (la indicația medicului specialist);
  • Consultații minime pentru care nu este necesară deplasarea la clinică: electrocardiogramă (EKG), testarea glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale, pulsoximetrie.
  • Recoltare de probe de sânge pentru analize (și transportul acestora la laboratorul nostru).
  • Telemonitorizare la domiciliu cu program non-stop (monitorizarea în timp real a parametrilor vitali prin intermediul dispozitivelor CheckPoint Cardio. Parametrii vitali monitorizați în timp real sunt: saturația în oxigen (SpO2), tensiunea arterială (TA), frecvența respiratorie (FR), puls, EKG/ECG în timp real și temperatura).
  • Kinetoterapie la domiciliu (la indicația medicului specialist) - criterii de eligibilitate
  • Transport medical asistat și neasistat (fără personal medical) la spital și de la spital la domiciliu.
  • Diverse consultații și recomandări: consultații de medicină generală și consultații de specialitate (scrisoare medicală, eliberare rețete medicale necompensate).
  • Consiliere specializată cu privire la îngrijirea corectă a bolnavului imobilizat la pat, a piciorului diabetic etc.
  • Supraveghere manifestații publice (competiții și/sau manifestări sportive).

IMPORTANT! Beneficiarii îngrijirilor medicale la domiciliu sunt persoane cu afecțiuni acute si/sau cronice, care prezintă un anumit nivel de dependență si o capacitate limitată de a se deplasa la o unitate sanitară in vederea asigurării îngrijirilor ambulatorii recomandate de medici.

PRIORITARI: pensionari, persoane încadrate într-un grad de handicap, persoane aflate în șomaj, copii cu vârsta de până la 18 ani (la recomandarea medicului de familie/medicului specialist), persoane instituționalizate, persoane care nu au calitatea de asigurat, tineri cu vârsta de până la 26 de ani, dacă urmează cursurile de zi ale unei instituții de învățământ acreditat, persoane beneficiare de venit minim garantat.

Servicii medicale (care nu implică urgențe) oferite în regim gratuit.

Programarea se face doar cu cartea de identitate.

Obligatoriu, domiciliul să fie în Sectorul 1.

DR. MOHAMED AQEL
Medic specialist cardiolog cu competențe în ecografie de cord.
Multiple cazuri efectuate de cardiologie intervențională.

LUNIMARȚIMIERCURIJOIVINERI
12.00-19.0009.00-16.0012.00-15.30--
  • Consultație inițială și de control;
  • Ecografie de cord/Doppler de cord;
  • EKG cu interpretare;
  • Prescriere medicamente;
  • Eliberare rețete medicale necompensate;
  • Scrisori medicale;
  • Recomandări pentru analize, telemonitorizarea stării de sănătate în timp real (parametrii vitali monitorizați în timp real sunt: saturația în oxigen (SpO2), tensiunea arterială (TA), frecvența respiratorie (FR), puls , EKG/ECG în timp real și temperatura), recomandari specialist.

Ecografia de cord se realizează doar la recomandarea medicului cardiolog din Complexul Multifuncțional Caraiman.

Serviciu gratuit pentru locuitorii Sectorului 1.
Nu este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de card de sănătate CNAS.

Programarea la medicul cardiolog se face doar cu cartea de identitate.
Obligatoriu, domiciliul să fie în Sectorul 1 București.

Oferim persoanelor diagnosticate cu tulburări cognitive (declin cognitiv stadiu NCI, SCD, MCI, demență formă ușoară și formă moderată) următoarele servicii și terapii:

  • Consultații și controale la peste 20 specialități medicale. Investigații medicale (conform recomandărilor medicului specialist).
  • Evaluare și psihodiagnostic prin teste validate clinic pentru evaluarea demenței  și a altor afecțiuni cognitive.
  • Terapii de stimulare cognitivă (TSC) prin fișe de lucru dar si terapii de stimulare logopedică și cognitiv-motorie concomitentă prin utilizarea unor aplicații de realitate virtuală de ultimă generație:  DIVIDAT SENSO, VRRS EVO și NIRVANA - sisteme terapeutice unice şi inovative, de exerciții interactive validate clinic  care se adresează atât persoanelor diagnosticate cu tulburări cognitive, de limbaj, de atenție etc. cauzate de afecțiuni neurologice degenerative etc. cât și   celor care folosesc instrumente ajutătoare de mers dar și copiilor, adulților, indiferent de vârstă, persoanelor independente care doresc optimizare cognitiv-motorie concomitentă  pentru creșterea calității vieții.
  • Evaluare și intervenție psiho-logopedică în recuperarea pacientului cu afecțiuni neurologice post AVC, SLA, sau SM diagnosticați cu afazie, dizartrie și/sau cu tulburare de voce.
  • Intervenții non-farmacologice psihosociale precum: terapia prin reminiscență, terapia prin artă, terapia prin muzică, terapia ocupațională (TO) prin folosirea ADL-urilor (ADL de îngrijire personală – Mobilitatea funcționalăi (deplasarea), ADL instrumentale, ADL de timp liber)  etc.
  • Fizioterapie și Kinetoterapie (individual si de grup) la recomandarea medicului specialist (inclusiv pentru Kinetoterapie prin Realitate Virtuală (VR) cu DIVIDAT SENSO, SMART BALANCE, NIRVANA).
  • Servicii de suport: transport neasistat, cu șofer și însoțitor infirmieră, de la domiciliu la Centrul de zi și invers, o masă caldă/zi.
  • Diverse activități de socializare și petrecere a timpului liber- jocuri de societate (șah, table, dame, rummy, cărți de joc, puzzle, pictură/desen  etc)., ieșiri în natură, participarea la evenimente culturale, artistice, activități de educație pentru sănătate etc.
  • Psihoeducație. Consiliere (psihologică, psihiatrică) adresată îngrijitorilor familiali care au grijă de o persoană dragă diagnosticată cu tulburări cognitive și/sau cu tulburări neurodegenerative.

PROGRAM zilnic (de Luni până Vineri):

700- 845Transportul pacienților de la domiciliu la unitate.

0900-1200- TSC/TO de grup /Alte activități (pictură, desen, jocuri de societate - șah, dame, table, rummy, cărți de joc, puzzle, ieșiri în natură etc.).

0900-1200 - Evaluare și intervenție psiho-logopedică pentru pacienții cu afecțiuni neurologice, post AVC, SLA, sau SM diagnosticați cu declin cognitiv, afazie, dizartrie și/sau cu tulburare de voce.

0800-0900

}Evaluare Psihologica MMSE pentru evaluarea demenței și a altor afecțiuni cognitive.

1000-1100 

0900-1200- Alte acte terapeutice/Servicii medicale (conform recomandărilor medicului specialist):

  • Fizioterapie.
  • Kinetoterapie (individual si de grup).
  • Consultații de specialitate și investigații medicale (conform recomandărilor medicului specialist).

1200-1500- Servicii de suport (servirea mesei și transportul pacienților de la unitate la domiciliu).

1400- 1800 - Servicii de consiliere psihologică pentru familiile/ îngrijitorii formali/informali ai pacienților din programul de ameliorare a declinului cognitiv si/sau de optimizare cognitivă și alte acte terapeutice de optimizare cognitiv motorie concomitentă – TSC/TO și kinetoterapie prin VR (individual și de grup), conform recomandărilor medicului specialist.

 

  • Serviciu gratuit pentru locuitorii Sectorului 1 (persoane diagnosticate cu tulburări cognitive (declin cognitiv stadiu NCI, SCD, MCI, demență formă ușoară și formă moderată) și de mobilitate (echilibru și coordonare, risc de cădere, viteză de mers, etc).
  • Obligatoriu, domiciliul să fie în Sectorul 1 București.

 

Supraveghem non-stop starea sănătății tale!

  1. ”Brățara Vieții”, sistem de teleasistenţă medicală 24h/24, pentru persoanele cu probleme de sănătate domiciliate în Sectorul 1.

Acum disponibilă GRATUIT pentru cei cu un venit lunar de până la 2500 lei și alte categorii speciale.

Pacientul primește o brățară echipată cu buton de panică pe care o poartă permanent la mână, și un telefon mobil asociat acesteia., care poate trimite o alertă către Centrul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncţional Caraiman,  centru care funcționează non-stop.

Dacă pacientul se simte rău sau consideră că are nevoie de asistență medicală, acesta apasă butonul roșu al brățării, iar telefonul mobil apelează instant serviciul de Telemonitorizare al Complexului Multifuncţional Caraiman, care funcționează non-stop.

După primirea alertei, specialiștii noștri declanșează protocolul de urgență pentru acordarea asistenței medicale, iar dacă este cazul se apelează sistemul unic de urgență 112, cu transmiterea fișei medicale a pacientului.

Beneficiază GRATUIT de sistemul”Brățara Vieții” pensionari sau salariați cu un venit lunar de până la 2.500 lei inclusiv, sau alte categorii vulnerabile: persoane cu dizabilități, persoane aflate în șomaj, în evidența serviciilor de asistență socială, precum și alte categorii de persoane care nu au calitatea de asigurat, dar au domiciliul în Sectorul 1

Sistemul este disponibil si altor categorii de persoane din Sectorul 1, contra unei sume minime, de 10 lei/lună, pentru cei cu venit lunar net între 2.501 și 3.500 lei , respectiv 20 lei/ lună, pentru cei cu venituri lunare de peste 3.500 lei.

De ce teleasistență prin ”Brățara Vieții”?

  • Suntem in legatura permanenta cu pacientul.
  • Declanșăm protocolul pentru acordarea asistenței medicale.

Pentru mai multe detalii privind”Brățara Vieții”, contactează serviciul telemonitorizare la tel. 0762 251002.

2. CheckPoint Cardio, dispozitiv de monitorizare în timp real a stării de sănătate.

Parametrii vitali monitorizați în timp real sunt: saturația în oxigen (SpO2), tensiunea arterială (TA), frecvența respiratorie (FR), puls , EKG/ECG în timp real și temperatura.

Dispozitivul CheckPoint Cardio este gratuit pentru locuitorii Sectorului 1.

Nu este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de card de sănătate CNAS. Obligatoriu, domiciliul să fie în Sectorul 1 București.

IMPORTANT! Pentru detalii privind abonarea la sistemul de telemonitorizare ”Brățara Vieții”, în regim gratuit, cu tarif social și tarif integral , accesați link

DR. CĂNDESCU GRAZIELLA
Medic specialist stomatolog

LUNIMARȚIMIERCURIJOIVINERI
13:00-20:0008:00-15:0013:00-20:0008:00-15:0008:00-15:00

DR. VÎJIALĂ SIMONA ANDREEA
Medic stomatolog

LUNIMARȚIMIERCURIJOIVINERI
12:00-19:0007:30-14:3007:30-14:3007:30-14:3007:00-14:00

DR. CĂTĂLIN POPESCU
Medic stomatolog

LUNIMARȚIMIERCURIJOIVINERI
13:00-20:0008:00-15:0008:00-15:0013:00-20:0008:00-15:00

DR. ANA MARIA GEORGESCU
Medic stomatolog

LUNIMARȚIMIERCURIJOIVINERI
08:30-12:0008:30-12:0008:30-12:0008:30-12:0008:30-12:00

DR. CĂTĂLIN COSMA
Medic stomatolog

LUNIMARȚIMIERCURIJOIVINERI
---10:00-16:0012:00-17:3010:00-16:00---

DR. IONUȚ VLAD ȘERBĂNICĂ
Medic stomatolog

LUNIMARȚIMIERCURIJOIVINERI
09:00-16:0013:00-20:0013:00-20:0009:00-16:0009:00-16:00

Stomatologie pentru adulți (strada Caraiman nr. 33A):

  • Consult de specialitate.
  • Intocmire plan de tratament.
  • Protetică dentară.

Pentru detalii privind efectuarea de acte terapeutice stomatologice gratuite (în anumite condiții), cu tarif social și tarif integral, accesați link.

Important:

Radiografia dentară se realizează doar la recomandarea medicului stomatolog din Complexul Multifuncțional Caraiman.

Stomatologie pentru copii (strada Poligrafiei nr. 4):

Serviciile de stomatologie pediatrică sunt oferite de către medici rezidenți ai Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila - Facultatea de Medicină Dentară , specializări Estetică dentară, Protetică dentară, Reabilitate Orală, Științe Comportamentale în medicina dentară.


DR. SIMONA GABRIELA MAN
Medic specialist. 
  • Consultație inițială și de control.
  • Eliberare rețete necompensate.
  • Eliberare raport medical.
  • Consult medical de specialitate la domiciliu (pacienți nedeplasabili).
LUNIMARȚIMIERCURIJOIVINERI
08.00-15.0010.00-17.3008.00-15.0008.00-15.0008.00-14.30

Consultația este gratuită pentru locuitorii Sectorului 1.

Nu este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de card de sănătate CNAS.

Programarea la medic se face doar cu cartea de identitate.

Obligatoriu, domiciliul să fie în Sectorul 1 București.

Îngrijirea medicală de care ai nevoie.

Convinge-te singur. Vino să ne cunoști!

Telemonitorizare

0762.251.002

Ambulanța Caraiman

021.9644

TelVerde Persoane Vârstnice

0800.800.063

Toate drepturile rezervate © Complexul Multifuncţional Caraiman 2024

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram